GERÇEK KEHRİBAR NASIL ANLAŞILIR ?

 GERÇEK KEHRİBAR NASIL ANLAŞILIR ?

 Bir  takının, kolyenin veya tesbihin gerçek kehribar olup olmadığını anlamak için birçok yöntem vardır. Bu yazımda bu yöntemlerden 5 tanesini derledim. İyi Okumalar...

1) Tuzlu Su Kehribar Testi

 Gerçek kehribarı anlamanın basit yollarından biri kehribarı tuzlu suda yüzdürmektir. Bir su bardağı suya ortalama 6-7 çay kaşığı tuz ekleyin. Kehribarı bu suya koyduğunuz da kehribar batmayacak aksine yüzecektir. 

2) Çizilme Kehribar Testi

  Gerçek kehribarın yapısı yumuşaktır. Dolayısıyla sert bir cisim ile çok rahat çizilebilir veya delinebilir. Bu yöntem kehribarınıza zarar vereceğinden dolay tavsiye edilmez.

3) Görsel Kehribar Testi

  Gerçek kehribar için en kolay yapılacak test görsellik testidir. Bu testte kehribarda görsel kusur aramalısınız. Kehribarın özgün yapısı şeffaf ve hafiftir.

4) Koku Kehribar Testi

  Bu testi ancak kehribarın kokusunu bilenler yapabilir. Bu testte kehribarı ısıtmalısınız. Isıttığınızda  burnunuza güzel bir eskimiş reçine kokusu gelmelidir.


5) Sürtünme Kehribar Testi

   Kehribar bir bez ile ovalandığında elektrik ile yüklenecektir. Kehribarınızı yeteri kadar ovaladıktan sonra yanına getireceğiniz kağıt parçalarını çekecektir.

  

Yorumlar