Ankara'da Gezilebilecek En İyi 3 Yer

      Öncelikle Herkese Merhaba.. Bu Yazımda Sizlere Ankara'da Gezilebilecek En İyi 3 Yeri Derledim. Umarım Beğenirsiniz...

   1)ANITKABİR

      Ankara'ya gelipte Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kabri olan  Anıtkabir'i ziyaret etmemek olmaz.  Anıtkabir'in 9  Ekim 1944 tarihinde inşaatına başlanmış ve 1953 yılında yapımı tamamlanmıştır.Haftanın her günü ziyaretçilerine kapısı açık olan Anıtkabir'in ziyaretçi saatleri ise 09:00 - 17:00 saatleri arasındadır.

 2) ANKARA KALESİ 

    1073 tarihinde Türkler'in eline geçen bu kaleyi ziyaret etmemek olmaz. Buraya gelip Ankara'nın her tarafını kuş bakışı izlemek mümkün. Manzaraya karşı oturup çay eşliğinde müzik dinlemek Ankara Kalesi'nde yapılabilecek en güzel aktivitelerden sadece biri.


3) SOĞUKSU MİLLİ PARKI 



Kızılcahamam'da yer alan bu park 1956 yılında milli park unvanını almıştır. Bu parkın arazisi volkanik bir yapıya sahip olduğu için sıcak ve soğuk su kaynakları yer almaktadır. Ayrıca nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan bazı  kuş türlerine de ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca burada  Orman Bakanlığı'ndan izin alarak kamp bile yapabilirsiniz. Ayrıca bu milli park içerisinde yaban domuzu, çakal, boz ayı gibi hayvanlarada  yer verilmiştir. 
    



Yorumlar